16 Eylül 2015 Çarşamba

Lenovo Z500 Windows 10 Ekran Parlaklığı Sorunu

Merhaba arkadaşlar. Bir önceki yazımda Lenovo Z500 serisi için Windows 8.1'de ekran parlaklığı sorununun nasıl giderileceğini anlatmıştım. Şimdi ise aynı sorun Windows 10'da da baş gösterdi.

Bir çok kullanıcı eminim ki Windows 10'a yükseltmiştir sistemini. Ekran parlaklığı komple düşüyor, bios'dan yükseltilse bile yeterince parlak olmuyordu. Şimdi bu sorunun bir çözümü var.

Öncelikle intel sayfasından  Windows 10 için olan en güncel sürücümüzü indirelim. Benim PC 2013 model. 3. nesil işlemcisi ve Intel HD4000 Graphics bağdaştırıcı kullanıyor. Siz de kendinize göre indirin.
Sorun bu şekilde çözüldüyse ne âlâ. Çözülmediyse şu işlemleri yapıyoruz.

1. Başlat bayrağına sağ tuşla tıklayın. Aygıt Yöneticisi'ne girin.
2. Açılan Aygıt Yöneticisi penceresinden Görüntü Bağdaştırıcıları kısmından Intel HD Graphics 4000 seçeneğine sağ tuşla tıklayın, özellikler kısmına gelin.
3. Yukarıdaki sekmelerden Sürücü kısmına gelin, ve aşağıdaki seçeneklerden Sürücüyü Güncelleştir butonuna tıklayın.
4. Sürücü için bilgisayarımı tara seçeneğini seçin. Karşınıza 2 adet daha seçenek çıkacak. Dosya yolunu gösteren kısmın hemen alt tarafında Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver seçeneğini seçin.
5. Açılan listeden Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı seçeneğinin üzerine 1 defa tıklayın ve İleri butonuna basın.

Yapılacak işlemler bu kadar. Eğer bütün adımları eksiksiz yaptıysanız ekran parlaklığını ayarlayabiliyor olmanız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder