21 Mayıs 2014 Çarşamba

Windows 8.1 Update 1 Lenovo Z500 Ses Sorunu Çözümü

Merhaba herkese.
Windows güncellemeleri geldikçe sorunlarımız çözülüyor. Tabi bu her marka için, her sürücü için ve her PC için farklı olabiliyor.
Lenovo marka bilgisayarlarda kimi zaman bu güncellemeler sorunları da beraberinde getirebiliyor.
Örneğin, daha önce yazdığım Windows 8.1 Lenovo Z500 Ekran Parlaklığı Sorunu adlı yazımda da bu sorunlardan birini çözmüştük.

Şimdi ise Microsoft Windows 8.1'in en büyük güncellemesi olan Windows 8.1 Update 1 güncellemesinden sonra Lenovo Z500 bilgisayarımda ses kartı gitmiş durumda. Tabi bunun da çözümü önceki yazıdakiyle aynı.

Lenovo Sürücüler ve Destek sitesine gidiyoruz ve önümüze ufak bir ekran geliyor. Bir text area var ve hemen yanında "ürünümü bul" butonu yer alıyor. Buraya bilgisayarımızın modelini giriyoruz, biraz bekledikten sonra aşağıda listelenen modellerden bir tanesini seçiyoruz.
Karşımıza gelen ekranda "Ses" ile ilgili olan kısmı seçiyoruz ve Raltek'in Windows 8.1 için olan sürücüsünü indirip tekrardan kuruyoruz. Bunun için bilgisayarımızı 2 defa yeniden başlatmamız gerekiyor.

Bu şekilde, bu problemi kendi bilgisayarımda gidermiş bulunuyorum. Umarım yararınıza olur.

5 yorum:

  1. sorun hala devam ediyor ne illet birşeye düştük böyle yav.

    teknik servise götürmeyede üşeniyom. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, işlemlerde bir yanlışlık yapmış olabilir misiniz?

      Sil
  2. Destek için çok teşekkür ederim sorunum düzeldi. Servis format atıp düzeltmişti ama tekrarlamıştı umarım bu son olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, günümüzde servisler yegane çözümü "format" olarak görüyorlar. Çok fazla bilgisayar gittiğinden mi yoksa bilgi eksikliğinden mi bilinmez ancak benim düşüncem format her zaman son çare olmalı.

      Sil
  3. denedim olmadı hangi sürümü indirmem gerekiyor

    YanıtlaSil